کاپادوکیا
کاپادوکیا کجاست ؟
Cappadocia
کاپادوکیا نام شهر بزرگ و باستانی در آناتولی مرکزی در ترکیه است. در کاپادوکیا، از نمای شهری گرفته تا مکانهای تاریخی و باستانی، شهرهای زیرزمینی، خانهها و کلیساهای ساخته شده در دل صخرهها، همه چیز دست به دست هم داده تا مناظری عجیب و جذاب ساخته شود. این منطقه باستانی از سال 1985 از طرف یونسکو جزو فهرست میراث فرهنگی جهان قرار گرفت. از آنجایی که کاپادوکیا در صخرهها ساخته شده، عنوان یکی از سه شهر صخرهای دنیا را به آن دادهاند.
کاپادوکیا سرزمین عجایب
سالها پیش، بر اثر فورانهای آتشفشانی خاکستر ضخیمی این منطقه را پوشاند. با گذشت زمان این مواد مذاب سرد و دچار فرسایش شدند و چشماندازی مثل باد و آب پیدا کردند: نمایی شگفتانگیز! ستونهای بلند مخروطی، نوکتیز و کلاهکدار این منطقه را منحصر به فرد کرده است. سالها بعد از این تغییرات طبیعی، انسانها خانهها و کلیساهایی را در این سازههای هندسی بنا کردند. بنا به نوشته مورخان، کاپادوکیا یکی از اماکن مهم در دوران امپراطوری روم برای زندگی مسیحیان بوده است. در کاپادوکیا، اتاقها به وسیله تونلهایی با هم ارتباط داشتهاند که تنها عبور یک نفر از آنها ممکن بوده است. علاوه بر اینها، ارزش تاریخی و گردشگری کاپادوکیا به شهرها و پرستشگاههایی برمیگردد که در عمق چندین متری زیر زمین، فضایی فرازمینی را به وجود آوردهاند.
تاکستان های کاپادوکیا
یکی دیگر از جاذبه های کمتر شناخته شده در ترکیه تاکستان های کاپادوکیه است. این منطقه زادگاه نوشیدنی محسوب می شود! گفته می شود که کشت انگور برای اولین بار در عصر برنز در اینجا آغاز شد. به دلیل وجود خاک هایی که از خاکسترهای آتشفشانی تقویت شده اند تاک های این منطقه بسیار حاصلخیز و پربار هستند. فقط کافیست برای یکبار که شده طعم میوه و نوشیدنی این جا را امتحان کنید تا عاشق همیشگی آن شوید.
اقامتگاه های کاپادوکیا
کاپادوکیا دارای اقامتگاههای متنوع و جذابی است که برخی از آنها در دل صخرهها و غارهای باستانی قرار دارند و برخی دیگر در روستاهای سنتی و زیبا. تعدادی از اقامتگاههای برتر کاپادوکیا را در ادامه نام میبریم. Cappadocia Cave Suites: هتلی لوکس و چشمنواز واقع در غارهای تاریخی این منطقه است. رستوران با منوی متنوع، بار، میز پذیرش ۲۴ ساعته و اینترنت در این هتل برای مهمانان در نظر گرفته شده است. اتاقهای شیک این هتل دارای تخت، صبحانه، نشیمن، تلویزیون، حمام خصوصی و شومینه هستند. این هتل منظره ای رو به شهر گورمه دارد و فقط ۷ دقیقه پیاده روی تا قلعه اوچیسار پیش رو دارید. کاپادوکیا Kelebek Special Cave Hotel: یکی دیگر از هتل های صخرهای و ویژه که اتاق های آن دارای تراس بزرگی با چشماندازی پانوراما از کاپادوکیا است. این هتل دارای حمام، سونا، استخر روباز، رستوران ترکی و سرویس خواب است. همچنین میتوانید در این هتل از خدمات کرایه اتومبیل، تور، ترانسفر فرودگاهی و خشکشویی استفاده کنید. Terra Cave Hotel: یک هتل سنگی و خانوادگی که در روستای گزوم قرار دارد و در واقع یک خانه قرن نوزدهمی است. این هتل دارای کف چوبی، دیوارهای سنگی، فرشهای سنتی، یخچال، کتری برقی و تلویزیون و ماهواره است. صبحانه روزانه در رستوران هتل سرو میشود و مهمانان می توانند ساعاتی را در جکوزی ریلکس کنند. Kayakapi Premium Caves: یک هتل صخرهای لوکس و فو ق العاده که در نزدیکی مجموعه تاریخی کایاکاپی قرار دارد. این هتل دارای تزئینات سنتی، تختخواب عالی، حمام خصوصی با حوله، سشوارو لباسشویی است. همچنین یک استخر روباز در هتل نیز برای مهمانان فراهم شده است.
بهترین زمان سفر به کاپادوکیا
به طور کلی، بهترین زمان برای بازدید از کاپادوکیا اواخر بهار و پاییز است. در این زمان دمای هوا معتدل و آسمان صاف است. در این وقت از سال، بالون های زیبا به طور منظم در هوا پرواز میکنند. بالون سواری در فصل های گرم انجام می شود و در زمستان به دلیل وزش باد شدید حرکت بالون ها لغو می شود. اما در تابستان گردشگران برای استفاده از این تفریح شگفت انگیز صف می کشند.
فاصله کاپادوکیا تا استانبول چقدر است؟
کاپادوکیا از استانبول خیلی دور نیست و به راحتی و با وسایل مختلف میتوانید از استانبول به کاپادوکیا بروید. فاصله کاپادوکیا تا استانبول از راه زمینی بین 8 تا 9 ساعت است اما با هواپیما میتوانید حدودا یک ساعته این فاصله را طی کنید.
درینکویو
یکی از عجیبترین دیدنیهای کاپادوکیا، شهر زیرزمینی درینکویو به معنای «چاه عمیق» است. این شهر هشت طبقه، از دوران امپراطوری مادها در منطقه درینکویو در استان نوشهیر (Nevshehir) باقی مانده و گردشگرهای زیادی را به تماشای خود فرامیخواند. شهر قابلیت اسکان 2 هزار نفر و امکاناتی نظیر اصطبل، انباری، مدرسه، سالنهای غذاخوری و معبد را داشته است. در درینکویو آثار زیادی از ایرانیان باستان و پیروان اهورامزدا به چشم میخورد. اگر گذرتان به کاپادوکیا افتاد، تماشای این شهر عجیب را از دست ندهید.
گورمه، شهر دودکش جن!
شهر گورمه، با بافت باستانی، در قلب کاپادوکیه قرار دارد. کلیساها، حمامها، مساجد و مدارس از جمله بناهایی هستند که در شهر به چشم میخورند. کلیسای آرتاخانه، دورموش قدیر، یوسف کوچ و بزیرخانه، خانههای سنگی در اوزون دره و باغیل دره از جمله جاذبههای گورمه هستند.در گورمه تعداد زیادی مخروط توف (خاکستر آتشفشانی) وجود دارد که دودکشهای پری یا دودکش جن (Fairy Chimneys) نامیده میشوند. دودکشهای جن در نتیجه فرسایش باد و آب از دو لایه مختلف آتشفشانی به وجود آمدهاند. نظیر این دودکشها را میتوانید در پارک ملی برایس کنیون در آمریکا یا در قلعه بهستان در ایران ببینید. جذابیت دودکش جن ارتفاع بلند آنها و ظاهر عجیبشان است. معمولا در نوک مخروطی شکل این دودکشها تکه سنگی قرار گرفته و صحنه جذابی را خلق کرده. قدمت دودکش جن در کاپادوکیه به فوران آتشفشانی در 60 میلیون سال قبل میرسد. تخته سنگهایی که روی نوک مخروطی شکل این دودکشها قرار گرفتهاند درست مانند یک طبقه هستند و با وجود بارش برف و باران و حتی زلزله و بسیاری تغییرات دیگر، سقوط نکردهاند! بالنسواری در گورمه و تماشای مناظر زیبای آن از بالا، از تفریحات مورد علاقه گردشگران در این منطقه است.
اوچیسار
مرتفعترین نقطه کاپادوکیا اوچیسار است و از مرکز شهر 5 کیلومتر فاصله دارد. اینجا را بیشتر به عنوان دروازه کاپادوکیا میشناسند و از بالای قلعه چشمانداز زیبای روستا قابل دیدن است. در اوچیسا قلعهای هست که به همان نام اوچیسار معروف است. از این قلعه میتوانید دورنمای 360 درجهای از کاپادوکیا را ببینید. اوچیسار یکی از پرطرفدارترین دیدنیهای کاپادوکیا در میان گردشگرانی است که به این شهر میآیند. در اوچیسار در میان کوچههای قدیمی قدم بزنید و از مغازههای صنایعدستی، یادگاری و سوغاتی تهیه کنید.
موزه گورای
موزه گورای از دیگر دیدنیهای کاپادوکیا است که با ورود به ناحیه آوانوس میتوانید از آن دیدن کنید. این موزه در زیر زمین قرار دارد و به همین دلیل نباید بازدید از آن را از دست داد. نمادهای فرهنگی هزارن ساله این منطقه را میتوانید در این موزه زیرزمینی ببینید. موزه سفال و سرامیک گورای امکاناتی را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده تا علاوه بر تماشای مواد و تجهیزات ساخت سفال، خودشان هم بتوانند سفالگری کنند و ظروف سفالی بسازند.
نقشهای باستانی در غارهای کاپادوکیا
کاپادوکیه از دوره مادها به بعد بخشی از پادشاهی ایران بوده است. پرستش خدایان ایرانی، به خصوص مهر و آناهیتا، در کاپادوکیا رواج داشته و برخی نویسندگان یونانی در مورد برگزاری مراسم مذهبی ایرانی در آنجا گزارشهایی دادهاند. همچنین در سنگنوشتههای کاپادوکیا و لوحهای سفالی، نوشتههایی به خط میخی یافت شده است که از مقررات مالی، قراردادهای ازدواج، اختلافات تجاری و... در آنها صحبت به میان آمده است.