021-76518837

غار قوری قلعه

غار قوری قلعه یا قوری قلا کرمانشاه


غار قوری قلعه

غار قوری قلعه یا قوری قلا در زبان کردی «قوری قله‌لا» نامیده می‌شود. این غار نام خود را از روستای قوری قلعه وام گرفته که در نزدیکی آن قرار دارد. گفته می‌شود در گذشته در اطراف این روستا، قلعه‌های متعددی وجود داشته که یکی از آن‌ها شبیه به قوری بوده است و ازاین‌رو این مکان قوری قلعه نامیده می‌شود. روایتی دیگر بیان می‌کند، در دوره ساسانیان در این محل دژی قرار داشته که اکنون تنها آثاری از آن باقی مانده است و به آن «گورا قلا» می‌گفتند. «گورا» درزبان کردی بزرگی و «قلا» قلعه یا دژ معنا می‌شود. با گذر زمان این کلمه به گوری قلا و سپس قوری قلعه تبدیل شده است. سالیان بعد نیز روستایی که در نزدیکی این دژ ساخته شد اسم خود را از آن گرفت و غار نیز قوری قلعه نام گرفت.



ویژگی‌های غار قوری قلعه

غار قوری قلعه، میلیون‌ها سال قدمت دارد. تولد این غار به ۶۵ میلیون سال پیش و دوره دوم زمین‌شناسی، یعنی دوره مزوزوئیک، برمی‌گردد. سال ۱۳۵۵ گروهی از زمین‌شناسان انگلیسی این غار را کشف کردند و مطالعات زمین‌شناختی روی این غار شروع شد. از زمان کشف غار تا بحال، چندین دوره کاوش در غار توسط غارنوردان صورت گرفته است که هربار این افراد تا عمق چندکیلومتری غار را پیش رفته‌اند. مهم‌ترین کاوش در غار قوری قلعه در سال ۱۳۶۶ انجام گرفت که طی آن حدد ۳۰ کیلومتر از غار کشف شد. این غار ۴۰ تا ۶۰درصد رطوبت دارد و دمای آن بین ۷ تا ۱۱ درجه سانتی‌گراد است. این غار با قندیل‌ها و پدیده‌های زمین‌شناختی جذابش محل زندگی گونه نادری از خفاش‌ها به نام خفاش کوش گوشی و سمندرهای زرد زیادی بوده است. البته طی دهه‌های گذشته و بازدید بی‌رویه و حفاظت نشده گردشگران از آن، گونه‌های جانوری ساکن در غار دچار کاهش شدید جمعیت شده‌اند. غار قوری قلعه از گذشته تا به امروز محل زندگی گونه نادری از خفاش‌ها به نام خفاش موش گوشی و احتمالا سمندر خال زرد بوده؛ اما متاسفانه در حال حاضر بازدیدهای بی‌رویه و حافظت نشده گردشگران زیست این جانداران را به خطر انداخته و از تعداد آن‌ها کاسته شده است.

تالار مریم ( فاز اول )

غار قوری قلعه دارای دو فاز اصلی است. فاز اول ۵۰۰ متر طول دارد و بستر شکل‌گیری دو تالار مریم و کوهان شتر است. تالار مریم محوطه‌ای بزرگ و حوضچه مانند است که یکی از زیباترین قسمت‌های این غار به شمار می‌رود و بعد از گذر از دالان ورودی آن را مشاهده می‌کنید. این تالار به‌دلیل داشتن قندیلی به‌شکل تمثال حضرت مریم (س) به این اسم نامیده می‌شود. تالار کوهان نیز در کنار تالار مریم قرار دارد که در آن قندیل‌هایی با شکل‌های مختلف و عجیب و غریب مثل کشتی و شیر خواهید دید.


تالار عروس ( فاز دوم )

فاز دوم غار قوری قلعه هزار متر طول دارد و تالارهای عروس، بتهوون و نماز را شامل می‌شود. تالار عروس زبیاترین بخش این قسمت به شمار می‌آید که در عمق ۱۵۰۰ متری غار جای گرفته است. این تالار محوطه‌ای وسیع مزین به کریستال‌های براق و سفید رنگ است و به همین دلیل عروس نامیده می‌شود. در تالار عروس همچنین می‌توانید بیننده قندیل‌های تماشایی باشید که از سقف آویزان هستند و دو تا هشت متر ارتفاع دارند.




تالار بتهوون

تالار بتهوون یکی از تالارهای سحرانگیز فاز دو غار قوری قلعه است. در این تالار می‌توانید نظاره‌گر یکی از زیباترین حوضچه‌های جهان و قندیل‌های زیبا باشید. هر یک از قندیل‌های این بخش صداهای متفاوتی دارند و با دست زدن به هرکدام از آن‌ها، طنینی متفاوت را خواهید شنید؛ ازاین‌رو ابن بخش به تالار بتهوون نامیده می‌شود. تالار نماز نیز از جمله قسمت‌های فاز دو به شمار می‌رود. این تالار به تونلی تاریکی ختم می‌شود که به تونل برزخ مشهور است. تونل برزخ که نیمی از آن را آب فراگرفته است؛ ۲۲۰ متر طول و سه متر عرض دارد. بعد از پشت سرگذاشتن سه هزار متر از ورودی غار و بازدید از دو فاز غار قوری قلعه و تالارهای جادویی، به محوطه بی‌نظیر آبشارها می‌رسید و می‌توانید از چهار آبشار تماشایی غار دیدن کنید. این آبشارها ۱۰ تا ۱۲ متر طول دارند.



تالار نماز

یکی از تالارهای دیگر فاز دوم غار قوری قلعه، تالار نماز نام دارد. این تالار به تونلی تاریک ختم می‌شود که به تونل برزخ مشهور است. تونل برزخ ۲۲۰ متر طول و ۳ متر عرض دارد. نیمی از تونل برزخ را آب گرفته است.

بهترین زمان بازدید از غار قوری قلعه

هرچند دمای داخلی غار در همه فصول ثابت است؛ اما با توجه به سرد بودن منطقه‌ای که غار قلعه در آن قرار دارد؛ بهترین زمان سفر به این مکان نیمه اول سال است تا بتوانید علاوه بر غارگردی از طبیعت زیبایی اطراف آن لذت ببرید.

امکانات غار قوری قلعه

مجموعه تفریحی-توریستی غار قوری‌ قلعه ۷۰ هکتار وسعت دارد و در آن امکانات رفاهی و تفریحی چون شهربازی، پارکینگ و غرفه‌های عرضه محصولات و غذاهای محلی، رستوران، آلاچيق، پارک و سرویس بهداشتی برای مسافران و گردشگران فراهم شده است. قرار است در آینده امکانات چون زیپ‌ لاین، سورتمه کوهستان، پارک کودک، ویلا با استفاده از مصالح بومی، هایپر مارکت به این مجموعه اضافه شود.



جاهای دیدنی اطراف غار قوری قلعه

غار قوری قلعه در منطقه زیبای اورامانت و در میان دره‌ای سرسبز واقع شده و از طبیعتی زیبا با چشم‌اندازهای رویایی برخوردار است. ارتفاعات شاهو، پوشش جنگلی، چشمه‌ها و چشمه‌سارهای اطراف این مکان زیبایی آن را دوچندان کرده است و هر مسافر و گردشگری را جلب خود می‌کند. بلوط، انجیر کوهی، آلبالوی کوهی و بادام وحشی از درختان این منطقه و روباه، خرگوش، کل و بز از حیواناتی هستند که در اطراف این غار زندگی می‌کنند. روستای قوری قلعه یکی از جاهای دیدنی اطراف غار قوری قلعه و از روستاهای هدف گردشگری این ناحیه به حساب می‌آید. این روستای پلکانی آب‌وهوای متعدل و مطبوع و طبیعتی تماشایی به‌همراه مراتع و جنگل‌های سرسبز دارد که در کنار بازدید از غار، گزینه مناسبی برای گردش به شمار می‌رود. علاوه براین، سراب روانسر، گوردخمه فرهاد، بازارچه مرزی روانسر و سایر مکان‌های دیدنی این منطقه می‌توانند مقصد بعدی سفر شما باشند.

ثبت دیدگاه
نظرات کاربران