معرفی اصطلاحات بلیط هواپیما

آشنایی با اصطلاحات مورد نیاز برای پرواز‌های بین‌المللی

مسافرت با پروازهای بین‌ المللی

سفر با هواپیما، یکی از راه‌های تجربه سفری سریع‌ به کشورهای خارجی است؛ اما افرادی که قصد تجربه سفر هوایی را دارند، باید با اصطلاحات رایج در پرواز‌های هوایی نیز آشنا باشند. دانش زبانی‌تان در سفر با هواپیما برای شما مفید و کاربردی خواهد بود؛ اما اگر دانش زبانی کافی ندارید، جای نگرانی نیست. شما می‌توانید تنها واژگان و اصطلاحات ضروری مورد نیاز پرواز‌های بین‌المللی را به خاطر بسپارید. قبل از پرواز باید لیستی جامع از این اصطلاحات تهیه کرده باشید. در این مطلب، شما را با اصطلاحات انگلیسی مورد نیاز برای پرواز‌های بین‌المللی بیشتر آشنا می‌کنیم. به علاوه، درباره‌ی پرواز‌های بین‌المللی و خدمات سی‌آی‌پی نیز صحبت خواهیم کرد.


رایج‌ترین اصطلاحات انگلیسی :

ایرلاین (Airline)

این اصلاح از پُرکاربردترین واژگان انگلیسی در فرودگاه‌ها است. ایرلاین، به شرکت هواپیمایی گفته می‌شود که پرواز را بر عهده دارد.

ترمینال (Terminal)

ترمینال، ساختمان واقع در فرودگاه و محل پیاده شدن و سوار شدن مسافر از هواپیما است.

بردینگ تایم (Boarding time)

به بازه زمانی اطلاق می‌شود که مسافر اجازه دارد که وارد هواپیما شود.

بوکینگ (Booking)

بوکینگ، به معنی رزرو بلیط هواپیما و پرداخت هزینه است.

اکونومی کلس (Economy class)

اکونومی کلس، یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین کلاس‌های پروازی است.

بیزینس کلس (Business class)

هنگام خرید بلیط پرواز باید از بین کلاس‌های پروازی یکی را انتخاب کنید. افرادی که قصد سفر با کلاس‌های پروازی در رده بالاتر را برای اهداف تجاری یا شخصی دارند، می‌توانند بلیط بیزینس کلس را رزرو کنند.

فرست کلس (First class)

فرست کلس یکی از گران‌ترین و لوکس‌ترین کلاس‌های پروازی است. در این بخش، خدمات ویژه به مسافرین ارائه می‌شود.

ایستگاه امنیتی (Security)

مکانی در فرودگاه که مقامات امنیتی در آنجا حضور دارند و بررسی چمدان‌ها و بازرسی بدنی را انجام می‌دهند.

فلایت (Flight)

فلایت، پروازی است که از مبدا به مقصد و بالعکس صورت می‌گیرد. هر پرواز دارای شماره مخصوص به خود است.

گِیت (Gate)

یکی از رایج‌ترین اصطلاحات فرودگاهی، واژه گیت است. در سالن خروج تعدادی گیت مختلف وجود دارد که به پرواز‌های مختلف منتهی می‌شوند.

آن تایم (On time)

آن تایم به معنی انجام به موقع پرواز‌ها است. اگر روی صفحه نمایشگر موجود در سالن انتظار، کلمه آن تایم درج شود، یعنی پرواز بدون تأخیر انجام می‌شود.

دیلی (Delay)

یکی دیگر از اصطلاحات پر کاربرد فرودگاهی، کلمه Delay است. دیلی به معنای عدم پرواز به موقع است. اگر در کنار اسم پرواز شما از این کلمه استفاده شده باشد، یعنی پرواز با تأخیر صورت می‌گیرد. شرایط جوی نامناسب و نقص فنی از دلایل تأخیر در پرواز محسوب می‌شوند.

کنسلد (Cancelled)

گاهی اوقات پیش می‌آید که پرواز شما لغو یا کنسل شود. اگر روی صفحه نمایشگر، کلمه cancelled را مشاهده کردید، یعنی پروازتان لغو شده است.

لندینگ و تیک‌آف (Landing and Take off)

کاربردی‌ترین اصطلاحات فرودگاهی هستند؛ لندینگ به معنای فرود هواپیما و تیک آف به معنای برخاستن هواپیما از باند فرودگاه است.

اِرایول و دیپارچر (Arrival and Departure)

زمان ورود هواپیما به فرودگاه، اِرایول (Arrival) و خروج هواپیما از فرودگاهT دیپارچر (Departure) نام دارد. وقتی پروازی در مرحله اِرایول است یعنی تازه نشسته و مسافران در سالن اولیه ورودی هستند. وقتی پروازی در مرحله دیپارچر است یعنی مسافران به آخرین سالن فرودگاه وارد شدند و آماده سوار شدن به هواپیما و خروج از فرودگاه هستند.

چک این (Check in)

در بخشی از فرودگاه، مکانی به نام چک این وجود دارد که در آنجا پروسه مربوط به بررسی پاسپورت، ویزا و… انجام می‌شود.

کانتر (Counter)

کانتر به باجه‌هایی در فرودگاه اطلاق می‌شود که شماره‌گذاری شده‌اند و مسافران برای تحویل بار یا دریافت کارت پرواز باید به آنجا مراجعه کنند.

سالن ترانزیت (Transit lounge)

مسافران بعد از انجام بازرسی‌های نهایی و دریافت کارت پرواز به سالن ترانزیت وارد می‌شوند و تا زمان اعلام پرواز منتظر خواهند ماند.

لانگ هال فلایت (Long-haul flight)

این اصطلاح برای پرواز‌هایی به کار می‌رود که دارای مسافت طولانی هستند.

فرگیل (Fragile)

این واژه برای وسایلی به کار می‌رود که راحتی قابل شکستن هستند. مسافران می‌توانند روی چمدان خود، برچسب حاوی این اصطلاح را بچسباند تا ماموران و خدمات در بررسی یا حمل آن‌ها بیشتر دقت کنند.

لیکوئیدز (Liquids)

این واژه در هنگام بررسی چمدان‌ها شنیده می‌شود. لیکوئیدز به مایعاتی اطلاق می‌شود که می‌توانید در هواپیما حمل کنید. معمولاً اجازه حمل بیش از ۱۰۰ میلی لیتر از مایعات را به داخل کابین هواپیما ندارید.

گمرک (Gomrok)

قبل از اینکه اجازه ورود به کشور را داشته باشید، باید از گمرک عبور کنید. در گمرک، افسر و مامور امنیتی برای انجام پرواز‌های خارجی، مدارک شما را بررسی می‌کنند.

ویزا (Visa)

ویزا به مدرک خاصی اطلاق می‌شود که به مسافر اجازه وارد شدن به مقصد مورد نظر را می‌دهد.

بگیج استوریج (Baggage Storage)

به بخش امانت فرودگاه، بگیج استوریج گفته می‌شود. مسافران در صورت نیاز می‌توانند وسایل خود را در این قسمت تحویل دهند.

لاست اند فاند (Lost and Found)

این اصطلاح روی مکانی درج شده که محل پیدا کردن اشیاء گم شده است. اگر در فرودگاه، وسیله‌ای را گم کردید، می‌توانید به این بخش مراجعه کنید.

بُردینگ (Boarding)

برد از رایج‌ترین اصطلاحات فرودگاهی است؛ برد به معنی سوار شدن مسافران داخلی هواپیما است.

بُردینگ پس (Boarding pass)

بردینگ پس یا بردینگ کارت، همان مجوز یا سندی است که در آن مشخصات صندلی، شماره گیت و پرواز و سایر اطلاعات مهم در آن درج شده است و شما می‌توانید با آن وارد کابین هواپیما شوید. زمانی که چمدان‌ها را تحویل کانتر دادید و از آن رد شدید؛ این کارت برای شما صادر می‌شود.

بُردینگ تایم (Boarding time)

منظور همان زمانی است که به مسافران اجازه ورود به هواپیما داده می‌شود.

پرواز ترانزیت و دایرکت (Direct and Transit Flight)

پرواز مستقیم یا دایرکت فلایت برای مسیرهایی است که هواپیما از فرودگاه مبدا مستقیماً به فرودگاه مقصد می‌رود. پرواز ترانزیت پروازی است که به دلیل اینکه مسافت طولانی پیش رو دارید، هواپیمای شما ناچار می‌‌شود در یک یا دو فرودگاه دیگر نیز توقف کند.

لی اُور و استاپ اور (Layover and Stopover)

برخی پروازها به گونه‌ای است که پس از پیمودن بخشی از مسیر در کشوری بین راه توقف کنید و سپس با هواپیمای دیگری راهی شوید. اگر این توقف کوتاه‌مدت (کمتر از 24 ساعت) بود به آن لی اُور می‌گویند و اگر توقف بلندمدت (بیشتر از 24 ساعت) بود به آن استاپ اُور گفته می‌شود.

اصطلاحات مخفف فرودگاهی که باید بدانید :

FLT       پرواز 

CKIN      چک این در فرودگاه

 BRDG    بردینگ

 XBAG    اضافه بار در هواپیما 

PSPT      شماره پاسپورت 

STVR      توقف 

PCTC     تماس اضطراری برای مسافر

 PETC    مسافر، حیوان خانگی دارد 

WCHR   مسافر، نیاز به ویلچر دارد


ثبت دیدگاه
نظرات کاربران